Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zbog kršenja odluke o zaustavljanju i parkiranju na Pilama izdano 138 kazni

29.05.2022.

10:25

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Turistički autobusi na platou Pile u Dubrovniku

Turistički autobusi na platou Pile u Dubrovniku

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Odsjek komunalnog redarstva Grada Dubrovnika od 1. ožujka do 27. svibnja izdao je 138 Obaveznih prekršajnih naloga (OPN) zbog počinjenja prekršaja iz članka 2. stavka 1. Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, odnosno zbog zaustavljanja i parkiranja vozila na predjelu Pila radi ukrcaja/iskrcaja putnika bez valjanog odobrenja.

Ukupna vrijednost propisanih novčanih kazni iznosi 1.275.000 kuna. Od sveukupnog broja naloga, 84 se odnose na trgovačka društva, za što je propisana novčana kazna 10.000 kuna za pravnu osobu i 2.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Na obrte se odnosi 53 naloga s propisanom kaznom u iznosu 5.000 kuna, dok se jedan nalog izdan fizičkoj osobi (propisana je novčana kazna od 2.000 kuna).

U vremenskom periodu od 1. ožujka do 25. travnja prekršaji su evidentirani isključivo pregledom snimki video nadzora i osobnim zapažanjem komunalnih redara na terenu, dok je u preostalom obuhvaćenom periodu korišten gradski elektronski sustav upravljanja prometom koji automatski bilježi vozila koja posjeduju, odnosno ne posjeduju odobrenje za zaustavljanje i parkiranje na predjelu Pila sukladno važećoj odluci.

Grad Dubrovnik podsjeća sve korisnike usluga da za rezervaciju termina dolaska na Pile ili Ploče koriste elektronički sustav reguliranja statusa zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u u zoni posebnog prometnog režima. Navedeni sustav automatski evidentira prekršitelje, a kazne su višestruko veće od podmirenja naknade za zaustavljanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.