Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

14:57 / 18.02.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Zbog mobitela i pojasa policija kaznila 62 vozača

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Postaja prometne policije Dubrovnik tijekom jučerašnjeg dana provela je preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje i korištenja mobitela u vožnji.

Sankcionirana su ukupno 62 vozača, od kojih za nepropisno korištenje mobitela 39 osoba, a za ne korištenje sigurnosnog pojasa 23 osobe.

Cilj ovakvih akcija je prije svega podizanje razine svijesti vozača i putnika o tome da je sigurnosni pojas jedan od najvažnijih elemenata sigurnosti koji nerijetko spašava život u slučaju prometne nesreće. Istraživanja pokazuju da se vjerojatnost za smrtno stradavanje u prometnoj nesreći višestruko povećava ako se ne koristi sigurnosni pojas.

Nepropisna upotreba mobitela tijekom vožnje je jedna od najopasnijih distrakcija koja bitno umanjuje sposobnost pravovremenog i ispravnog reagiranja vozača u vožnji.

Stoga još jednom želimo naglasiti da sigurnosni pojas i ispravno korištenje mobitela u vožnji mogu spasiti život ne samo vozača i putnika već i ostalih sudionika u prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.