Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zbog modernizacije odašiljača na Srđu iduća tri tjedna ćemo se slabije čuti

16.02.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Tvrđava Imperial na brdu Srđ

Tvrđava Imperial na brdu Srđ

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U srijedu 17. veljače Odašiljači i veze planiraju na odašiljačkom objektu Srđ započeti s radovima na zamjeni odnosno modernizaciji UKV/FM antenskog sustava s kojeg se odašilju FM programi HRT HR1, HRT HR2, HRT HRL-DU te Radio Raguse.

Postojeći UKV/FM antenski sustav zamjenjuje se zbog njegove dotrajalosti te kako bi se zadržala visoka razina kvalitete usluge.

"Radovi se izvode na otvorenom dijelu antenskog stupa na visini od 50 metara, predviđeno trajanje radova je tri tjedna, a dinamika i trajanje zahvata odnosno mogućnost sigurnog izvođenja radova na visini ovisi o povoljnim meteorološkim uvjetima. FM programi će se za vrijeme radova odašiljati smanjenim snagama s pričuvnog UKV/FM antenskog sustava te su mogući manji problemi u prijmu na rubnim područjima pokrivanja. Gledatelje, slušatelje i čitatelje uz isprike, u spomenutom periodu, molimo za strpljenje i razumijevanje", ističu iz Odašiljača i veza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.