Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zbog naleta vjetra puklo staklo u sportskoj dvorani Gospino polje

03.04.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Foto: Radio Dubrovnik / -

Iz Javne ustanove Športski objekti Dubrovnik uputili su priopćenje povodom jučerašnjeg nesretnog događaja u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, kada je, uslijed jakog naleta vjetra, došlo do puknuća dvije staklene plohe na jugoistočnoj strani dvorane prekrivenoj staklenim stijenama.

Iz JU Športski objekti ističu kako nije bilo ozlijeđenih, a djelatnici Javne ustanove odmah su pristupili sanaciji štete i popravku nastalog oštećenja.

"Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik i Grad Dubrovnik žale zbog nepredviđenog nesretnog događaja te ističu kako je pripremljena sva potrebna dokumentacija za projekt cjelovite energetske obnove dvorane u Gospinom polju te je projekt spreman za prijavu na financiranje iz dostupnih fondova Europske unije u novoj financijskoj perspektivi. Energetska obnova Sportske dvorane, čija je vrijednost procijenjena na preko 20 milijuna kuna, obuhvatit će radove na tribinama, svlačionicama, vanjskoj fasadi s otvorima te krovištu, a osim kvalitetnih i sigurnih uvjeta za sve sportaše i gledatelje, omogućit će smanjenje potrošnje električne energije na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju za grijanje i hlađenje. Ova gradska uprava u proteklom petogodišnjem razdoblju provela je i pokrenula čitav niz ulaganja u sportsku infrastrukturu kako bi se dubrovačkim sportskim klubovima i rekreativcima omogućilo bavljenje sportom, a natjecateljima, posebno najmlađim uzrastima razvijanje punih potencijala", stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.