Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zbog opasnosti od urušavanja zatvara se Ulica bana Josipa Jelačića

10.05.2019.

14:12

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Do daljnjeg se u potpunosti zatvara promet Ulicom bana Josipa Jelačića, na predjelu uz gradilište na kojem se izvode radovi iskopa privatnog investitora, a zbog opasnosti zbog urušavanja, izvijestili su iz Grada Dubrovnika.

"Grad Dubrovnik donosi ovu odluku zbog sigurnosti građana i imovine, s obzirom da je nakon oštećenja vodovodne cijevi u trupu ceste došlo do ispiranja materijala postojećeg nasipa uslijed čega može doći do urušavanja ceste. Ujedno, Grad je slučaj prijavio Građevinskoj inspekciji te zatražio žurno postupanje. S obzirom da je do oštećenja cijevi, što je prouzrokovalo daljnja oštećenja ceste, došlo uslijed radova na privatnom građevinskom objektu ispod ceste, Grad Dubrovnik poduzet će sve potrebne mjere kako bi trošak sanacije preuzeo privatni investitor", ističu iz gradske uprave.

Ovaj režim potrajat će dok se ne osiguraju uvjeti za sigurno odvijanje prometa, a Grad će nastojati stanarima na ovom području osigurati prilaz do njihovih stambenih objekata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.