Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zbog Plana upravljanja povijesnom jezgrom mijenjat će se Zakon o obnovi Dubrovnika

16.12.2021.

12:03

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Blagdansko raspoloženje u Dubrovniku

Blagdansko raspoloženje u Dubrovniku

Foto: Regionalni dnevnik HTV / HRT

Za provedbu Plana upravljanja povijesnom jezgrom grada Dubrovnika koordinacijske aktivnosti povjerene su Zavodu za obnovu, a kako bi se ispunile sve formalno-pravne pretpostavke i nastavila neometana provedba aktivnosti i rad Zavoda, potrebno je napraviti izmjene osnivačkog ugovora te usklađenje statuta.

Stoga je gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao radni sastanak s predstavnicima Ministarstva kulture i medija budući da je potrebno uskladiti odredbe akata prije njihovog donošenja u koordinaciji sa svim osnivačima Zavoda.

Između ostalog, na sastanku utvrđeno je kako je potrebno u dogledno vrijeme izmijeniti i dopuniti odredbe trenutno važećeg Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika, čime će se otkloniti sve dvojbe u tumačenju postojećih odredbi, omogućiti jasno i nedvosmisleno definiranje prava i obveza osnivača te osigurati usklađen i kvalitetan rad i funkcioniranje Zavoda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.