Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zbog prekida opskrbe Grad Dubrovnik raskida ugovor s koncesionarima na Pločama

17.07.2022.

08:51

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pretovarna zona na Pločama

Pretovarna zona na Pločama

Foto: Grad Dubrovnik / -

Zbog prekida opskrbe povijesne jezgre posebnim vozilima, Grad Dubrovnik u dva navrata pozivao je koncesionare ove komunalne djelatnosti na dijalog kako bi se usuglasilo rješenje, prvi put 8. srpnja i u drugom navratu 14. srpnja.

Na pozive na obostrani dogovor isti se nisu odazvali niti su otklonili utvrđene nepravilnosti, zbog čega je Grad Dubrovnik pokrenuo postupke raskida ugovora.

Naime, sukladno članku 11. predmetnog ugovora, navedeni koncesionari dužni su uredno bez obustave obavljati poslove opskrbe trgovina i građana unutar povijesne jezgre Grada posebnim vozilima.

Od 9. srpnja dostava je obustavljena čime koncesionari direktno krše ugovor kojim im je dodijeljena koncesija za obavljanje ove komunalne djelatnosti.

Grad Dubrovnik je kao davatelj koncesije pokrenuo postupak temeljem članka 17. koji propisuje uvjete jednostranog raskida ugovora. Temeljem istog članka, davatelj koncesije naplatit će naknadu štete koju je prouzročio koncesionar aktiviranjem datih zadužnica.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik uredio je područje pretovarne zone na Pločama konceptualnom podjelom javne površine na prihvatno-pretovarnu zonu i otvaranje javne površine građanima i turistima. Koncesionari su prethodno obaviješteni o planiranim radnjama te im je tijekom trajanja radova u potpunosti omogućen rad.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.