Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zbog zaposlenja u školi krivotvorila diplomu zadarskog sveučilišta

04.11.2020.

16:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Istragom kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Ploče, u suradnji sa Službom kriminalističke policije PU zadarske, utvrđena je sumnja da je 26-godišnjakinja počinila kazneno djelo krivotvorenja isprave, u vezi s kaznenim djelom ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je u veljači ove godine izradila krivotvorenu diplomu Sveučilišta u Zadru na svoje ime, koju je potom upotrijebila kao istinitu kada se krajem veljače prijavila na natječaj za popunu radnih mjesta jedne osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je u veljači 2018. izradila potvrdu o završetku studija, Sveučilišta u Zadru na svoje ime koju je potom krajem ožujka iste godine ovjerila kao istinitu, te je sredinom travnja, temeljem krivotvorene i ovjerene potvrde sklopila ugovor o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa s istom osnovnom školom na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Protiv osumnjičene slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.