Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Ženijalni dani" održani u Korčuli

09.03.2020.

11:52

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana žena, u nedjelju je u dvorani Centra za kulturu u Korčuli prikazan film "Podržite djevojke", kojim je završeno šesto izdanje "Ženijalnih dana", koje filmovima obilježava Kino mreža u Hrvatskoj, u kojoj je učlanjeno 29 neovisnih kina, među njima i Korčula.

U četvrtak 5.ožujka prikazan je film” Mlijeko”, a u petak "Portret djevojke u plamenu".

Brojni su korčulani pratili spomenute filmove bez ulaznica,koji kroz različite žanrove tematiziraju borbu za jednakost i ravnopravnost u još uvijek izrazito muškom svijetu.

Islandski film „Mlijeko“ je drama o ženi koja će uzdrmati svoju ruralnu zajednicu borbom protiv korumpiranog sistema lokalne industrije proizvodnje mlijeka,dok film "Portret djevojke u plamenu"obrađuje zabranjenu ljubav između slikarice i njezinog modela ispisuje nepoznatu povijest prezentacije žena u slikarstvu.

Film “Podržite djevojke”je komedija i analiza položaja potplaćenih žena u uslužnom sektoru podređenom muškim željama i fantaziji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.