Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zero Waste Blue: U Anconi predstavljena 'Metkovska skalinada 2019.'

31.01.2019.

09:11

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Na drugom partnerskom sastanku Zero Waste Blue projekta u Anconi razgovaralo se o prijenosu znanja i rezultata između talijanskih i hrvatskih partnerskih organizacija i razmjeni najbolje prakse sa sportskih događanja već održanih u sklopu projekta.

Predstavljeno je sportsko događanje 'Metkovska skalinada 2019.', koje je uključeno na projektu i koje će se, koristeći Zero Waste Blue metode, održati u Dolini Neretve u ožujku 2019. godine.

Sudionici su također upoznati s rezultatima i implementacijom najbolje prakse s polumaratona u Termoliju koji je održan 8. prosinca prošle godine u organizaciji Regije Molise.

Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno završenog EU projekta Zero Waste, a cilj projekta je analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja, zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije te kreacija zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste sport events Blue brand.

Projekt Zero Waste Blue implementira se u okviru programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska i kapitalizira svoga prethodnika te proširuje ideju Zero Waste-a prilikom organizacije raznih manifestacija.

Ukupna vrijednost Zero Waste Blue projekta koji traje od lipnja 2018. godine do studenog 2019. godine iznosi oko 860 tisuća eura, vodeći partner je Grad Opatija, a ostali partneri Dubrovačko-neretvanska županija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, ERVET Agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.