Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Žestok udar na krim milje na jugu Hrvatske, uhićeno više osoba

05.01.2021.

12:28

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je javnost o uspješno dovršena dva kriminalistička istraživanja vezana za kriminalitet droga krajem prosinca 2020. godine, a čiji su rezultat privođenje više osoba i zapljena određene količine droga marihuane i amfetamina.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku provedene su posebne dokazne radnje na osnovu kojih su uhićene tri muške i jedna ženska osoba. Tri osobe su s područja Dubrovnika, dok je jedna osoba s područja Bosne i Hercegovine. Svi osumnjičeni su prijavljeni za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Dvije osobe su zadržane u istražnom zatvoru, a kod jednog počinitelja je pronađeno 420 grama marihuane spremnu za daljnju prodaju.

U drugom slučaju, Odjel kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveo je kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 31 godine, od kojih jedna ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu, a druga u Dubrovniku. Oni su zatečeni s 7,847 grama marihuane spremne za daljnju prodaju u sedam pakiranja. Daljnjim pretragama kod jednog od počinitelja pronađeno je i 802 grama amfetamina, koji je bio pakiran u 14 pakiranja spremnih za daljnju prodaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.