Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik najavila udvostručenje i utrostručenje prometa

13.07.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Zračne luke Dubrovnik izvijestili su kako, prema najnovijim preciznim komunikacijama njihovih nadležnih službi i predstavnika nadležnih službi zrakoplovnih prijevoznika širom svijeta, očekujum udvostručenje prometa tijekom druge polovice srpnja.

Također, svi su izgledi, ističu iz Zračne luke Dubrovnik, da će u kolovozu promet biti utrostručen (300 posto veći nalet) nego što je trenutačno stanje.

"Ilustracije radi u dogovoru s našim partnerima, 1. i 2. kolovoza (subota i nedjelja) očekujemo preko 140 slijetanja i uzlijetanja. Naša zračna luka će biti povezana s više od 60 odredišta u RH, Europi i ostatku svijeta. Naročito smo ponosni što smo sa zrakoplovnom kompanijom Flydubai dogovorili da će se i ove godine uspostaviti interkontinentalni promet između Dubaia i Dubrovnika", ističe direktor Frano Luetić.

"Usprkos nezapamćene krize za cijeli zračni promet s ponosom možemo objaviti da će Dubrovnik biti povezan i s tri nova odredišta tijekom idućeg razdoblja, a to su redovite linije iz Kijeva prijevoznika Windrose Aviation, linija zrakoplovnog prijevoznika LOT iz Budimpešte i linija Air Baltica iz glavnog grada Litve Vilniusa. Velika većina međunarodnih zrakoplovnih prijevoznika će ponovno nastaviti prometovanje prema Zračnoj luci Dubrovnik kako je i prije korona krize bilo najavljeno", stoji u priopćenju ZLD.

"Naš veliki uspjeh bi trebao biti i dogovor s najvećim britanskim prijevoznikom British Airwaysom da se promet treba odvijati od 16. srpnja preko najveće svjetske zračne luke London – Heathrow i to triput na tjedan. Također, i dvije ostale velike britanske kompanije Jet2.com i easyJet za tjedan dana će uspostaviti letove iz Ujedinjenog kraljevstva za Dubrovnik, što je od iznimnog značaja za naše područje jer nam je to tržište uvijek bilo najznačajnije", najavljuju iz ZLD.

"Što se tiče popunjenosti raspoloživih sjedala na zrakoplovima, uistinu se nadamo većoj potražnji, a uz adekvatnu promidžbu turističkih djelatnika naše rivijere. Nadamo se da će povoljno stanje s korona virusom omogućiti ovakve pozitivne najave", ističu iz ZLD.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.