Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župa Sv. Marka Korčula domaćin proslave Dana braka i obitelji

25.02.2020.

10:08

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Prema podacima Župnog ureda Sv. Marka i župnika don Frana Kuraje, danas će se u 17 sati u novoizgrađenom Pastroralnom centru u crkvi sv. Antuna Padovanskoga proslaviti Dan braka i obitelji svih župa korčulanskoga dekanata.

Slavlje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Nakon slavlja u crkvi, zajedničko je druženje u prostorijama Srednje škole Petra Šegedina (u blizini crkve).

Uz duhovnu i ambijentalnu vrijednost nove crkve,u kojoj će se uz pastoralnu skrb svih župa korčulanskog dekanata, dogoditi ovaj veliki dan, sigurno će se primijetiti kroz misno slavlje, gdje će okupljeni bračni parovi obnoviti svoje bračne zavjete koje su izrekli i obećali jedno drugome na dan njihova vjenčanja.

Od dijamantnog (60 g.) preko zlatnog pira koji označava 50 godina zajedničkog života, nije malo ni srebreni pir (25. g.), kao i oni 'jubilarci' uz razne obljetnice braka. Svih će njih pratiti njihovi župnici koji su njima kao pastiri na putu bračnog zajedništva. Uz Božju pomoć, čestitke svima na zajedništvu, ustrajnosti i međusobnom čuvanju ljubavi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.