Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župan Dobroslavić na Odboru regija EU o problemu prekogranične suradnje

29.11.2020.

14:48

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), Europskog odbora regija. Razmjenjuju se stajališta o prioritetnim područjima politika s obzirom na pripremu programa rada povjerenstva COTER za 2021. godinu.

Rasprava se vodi o predstojećim aktivnostima u području prometne politike te o budućnosti prekogranične suradnje u Europskoj uniji obzirom na niz problema s kojima se prekogranične regije i gradovi suočavaju u aktualnoj pandemiji COVID-a 19, te važnosti osiguravanja snažne prekogranične suradnje za europske građane i poduzeća.

Tema sastanka je i budućnost regionalnih zračnih luka te skretanje pozornosti na tešku situaciju s kojom se regionalne zračne luke suočavaju zbog bolesti COVID-19.

Ističe se da su regionalne zračne luke strateški čimbenik održivog razvoja regija te da bez jakih regionalnih zračnih luka nemoguće je potaknuti turizam i razviti gospodarstvo rubnih regija.

Planira se pozvati na organizaciju europskog okruglog stola koji bi omogućio razmjenu informacija o izazovima povezanim s regionalnim zračnim lukama.

Sastanku na daljinu uz članove povjerenstva COTER prisustvuju stručnjaci i dužnosnici iz Europske komisije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.