Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župan Dobroslavić predsjedao skupštinom Jadransko-jonske euroregije

18.07.2019.

12:27

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić predsjedao je skupštinom Jadransko-jonske euroregije koja se održala u Mostaru, a na kojoj su prihvaćena financijska izvješća i izvješća o radu za prethodnu godinu te plan rada, financijski plan i kalendar aktivnosti za narednu godinu.

Ratificirani su dokumenti "Savez za suradnju na Sredozemlju" te "Atenska deklaracija o INTEREG MEDITERAN održivom razvoju u zajednici".

Župan Dobroslavić u svom izlaganju, ovim je inicijativama izrazio podršku kao alatima koji kroz institucionalne mreže potiču razvojne programe i projekte od interesa za prostor Jadransko Jonske regije. Naglasio je pritom važnost prometnog povezivanja kao preduvjeta za ukupni razvoj ovih prostora.

Uz Skupštinu u Mostaru održan je i seminar namijenjen interesima mladih ljudi, o lokalnim činiocima odgovornim za implementaciju razvojnih strategija uključujući lokalne institucije. Seminar je okupio obrazovne institucije, posrednička tijela, slobodne stručnjake, male poduzetnike, udruge i nevladine organizacije.

Jadransko-jonska euroregija, udruga je jedinica regionalne i lokalne samouprave u prvom redu ispod državne vlasti iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke. Udruga trenutno broji trideset i tri članice. Župan Dobroslavić obavlja dužnost predsjednika u drugom uzastopnom mandatu, dužnost potpredsjednika obavlja predsjednik talijanske regije Abruzzo Marco Marsilio.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.