Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župan Dobroslavić primio dobitnika Plave vrpce Vjesnika kapetana Perušinu

21.02.2022.

16:23

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Župan Dobroslavić primio dobitnika Plave vrpce Vjesnika kapetana Perušinu

Župan Dobroslavić primio dobitnika Plave vrpce Vjesnika kapetana Perušinu

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je danas dobitnika Plave vrpce Vjesnika zapovjednika broda Davora Perušinu koji je upravo na današnji dan prošle godine s upraviteljem stroja Damirom Mršićem iz mora spasio trojicu brazilskih ribara.

Nakon što im je potonula brodica, iznemogli ribari su u moru proveli sedam sati dok ih nisu primijetili s broda za prijevoz cementa Glory Tellus pod zapovjedništvom kapetana Davora Perušine iz Slanog.

Kapetan Preušina se danas prisjetio spašavanja u izuzetno teškim vremenskim uvjetima uz velike valove i jake struje te skromno poručio kako vjeruje da bi svatko na njegovom mjestu učinio isto jer ljudski život nema cijene.

"Ovo je priznanje koje je zaslužila posada broda Glory Tellus", istaknuo je kapetan Perušina broda na čijem se čelu izmjenjuju pomorci iz naše županije pa se može zaključiti da je ovaj brod norveške kompanije u sigurnim rukama dubrovačkih pomoraca.

Župan Nikola Dobroslavić još je jednom čestitao kapetanu Perušini na hrabrosti te istaknuo da je Plava vrpca stigla u prave ruke kao priznanje za hrabrost i spašavanje ljudskih života na moru.

"Upravo zahvaljujući kapetanu Perušini ovo priznanje je stiglo u Dubrovačko-neretvansku županiju-područje velikih pomorskih kapetana i mornara", zaključio je župan Dobroslavić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.