Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župan Dobroslavić uputio brzojav sućuti povodom smrti generala Marinovića

04.01.2021.

17:07

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U povodu smrti generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić uputio je njegovoj obitelji brzojav s izrazima sućuti.

Tužni zbog odlaska generala Marinovića, istinskog hrvatskog domoljuba i borca za slobodu, izražavam vam najdublju sućut u ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime.

General Nojko Marinović, ratni zapovjednik obrane Dubrovnika, istinski branitelj i domoljub koji je znanje, stručnost i hrabrost stavio u službu Domovine, dao je nemjerljiv doprinos u stvaranju i učvršćenju obrane na krajnjem hrvatskom jugu.

Hrvatski branitelji na čelu s našim generalom uspjeli su zaustaviti agresora u nakani da zauzme ovaj grad, spomenik hrvatstva i slobode.

Časnik koji je na prvoj crti pretrpio teško ranjavanje uvijek se dostojanstveno nosio sa svim izazovima, uvijek bio blizak svojim suborcima – istinski vitez.

Zbog svih njegovih vrlina te zasluga u Domovinskom ratu ostat će nam svima u trajnoj uspomeni.

Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je neizmjerno volio i za koju se nesebično borio i za čiju je slobodu dao nemjerljiv doprinos!

Župan

Nikola Dobroslavić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.