Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župan Nikola Dobroslavić u obilasku Trstenika

12.10.2015.

15:20

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Nikola Dobroslavić i saborski zastupnik Branko Bačić u pratnji načelnika Općine Orebić Tomislava Ančića obišli su poplavljeno područje Trstenika te tamo razgovarali sa stanovnicima i predstavnicima mjesnog odbora.

Naime, kao što se i najavljivalo nakon požara koji su u srpnju opustošili Pelješac i Korčulu, zbog čega je u četiri općine proglašena elementarna nepogoda, obilne kiše prouzročile su nove probleme mještanima Trstenika. Iako su oba odvodna kanala u naselju očišćena, a područja uz ceste očišćena od izgorjelih stabala, ponovo je došlo do poplava. Razlog je, kao što se više puta govorilo na sa sastancima nakon požara, usko grlo na obali Trstenika.

Problematičan je most te vodovodna cijev sustava Neretva-Pelješac-Korčula-Mljet ispod mosta. Župan Dobroslavić ustvrdio je kako je odgovornost za održavanje sustava odvodnje u Trsteniku na Hrvatskim vodama te ih je pozvao da problem trajno riješe. Do tada će se, a ususret najavama novih obilnih oborina, najprije ispod cijevi vodovoda iskopati do metar dubine. Iz NPKLM-a su najavili da će u roku od 20 dana cijev spustiti za najmanje metar od sadašnje razine. 

Također, najavljeno je da će se problematični most ukloniti čim se osmisli način na koji će ubuduće taj dio biti premošćen. Privremeno bi to bio svojevrsni ponton, a onda bi se trebalo osmisliti trajno rješenje. Od HV se očekuje da trajno riješi problem cijelog kanala do ispusta u more.       

Župan dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić.                                                                     

                        

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.