Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županija dijeli stipendije za darovite i deficitarna zanimanja

26.10.2020.

08:32

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za stipendiranje darovitih učenika i studenata i natječaj za stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Ukupno je riječ o 105 stipendija.

Zajedno sa stipendistima iz prethodnih godina koji su ostvarili pravo na nastavak primanja stipendije i u 2019./2020. školskoj/akademskoj godini, Županija će ukupno stipendirati čak 105 korisnika stipendije za što ukupno u svom Proračun izdvaja 890 000 kuna. I ove akademske godine, zbog potrebe za stručnim medicinskim kadrom Županija stipendira šest medicinskih sestara i šest doktora medicine.

Za 2020./2021. školsku/akademsku godinu dodijelit će se 5 stipendija za darovite učenike, 10 za darovite studente, 10 stipendija za učenike koji se obrazuju za deficitarana zanimanja i 10 za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i to:

konobar – 2
kuhar – 2
medicinska sestra – 6
doktor medicine – 6
magistar medicinske biokemije – 1
magistar edukacijske rehabilitacije – 1
magistar logopedije – 1
magistar psihologije – 1

Stipendija se dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci tijekom jedne školske, odnosno akademske godine i to u iznosu od 600 kuna mjesečno po učeniku i 1.000 kuna mjesečno po studentu.

Pravo na nastavak primanja stipendije u idućoj godini ima svaki onaj daroviti učenik koji tekuću godinu završi s odličnim uspjehom i upiše se u iduću kao redovan učenik i svaki daroviti student koji tekuću godinu završi s prosjekom ocjena 4,3 i više i iduću upiše kao redovan student. Za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja dovoljno je upisati se kao redovan učenik, tj. student da bi ostvarili pravo nastavka primanja stipendije u idućoj školskoj/akademskoj godini.

Natječaj je otvoren do 6. studenog 2020. godine i objavljen je na web stranici Dubrovačko-neretvanske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.