Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županija isplatila božićnicu umirovljenicima

02.12.2021.

08:27

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, županijski Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje, iz proračunskih sredstava za 2021. godinu, isplaćuje umirovljenički dodatak umirovljenicima s mirovinom do 1.500 kuna, a prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 2.220 umirovljenika s područja županije.

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj,  Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina: Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, koje na taj način, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, doprinose provedbi Županijskog umirovljeničkog standarda.

Program  izrade i provedbe  izjednačavanja umirovljeničkog standarda Dubrovačko-neretvanska županija provodi od 2010. godine kada je, za provedbu tog Programa, u proračunu Županije bilo osigurano 700.000,00. U međuvremenu proračunska sredstva su povećana, te u  2021. godini iznose 2.000.000,00 kuna. Pri isplati božićnica za 2021. godinu vodilo se računa o ujednačavanju umirovljeničkog dodatka za sve umirovljenike pa je iznos ovogodišnje „božićnice“ po 800 kuna.

U vrijeme blagdana, posebice kroz mjesec prosinac volimo se držati dobrih običaja. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedan od takvih „običaja“ je upravo isplata umirovljeničkog dodatka, odnosno božićnice umirovljenicima kako bismo svi i ove godine, unatoč pandemiji i brojnim životnim izazovima, uživali u blagdanskom ozračju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.