Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županija objavila javni poziv za pomoćnike u nastavi

29.07.2022.

07:24

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

MZO ne namjerava mijenjati kalendar školske godine

MZO ne namjerava mijenjati kalendar školske godine

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Dubrovačko – neretvanska županija nositelj je projekta „Zajedno možemo sve! – 6“ u okviru kojega su osigurana sredstva za financiranje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u školama kojima je Županija osnivač.

Ukupna vrijednost projekta je 4.122.463,80 kuna, od kojih 3.000.000 kuna (72,77 posto) iznose bespovratna EU sredstva, a udio financiranje iz proračuna Dubrovačko – neretvanske županije iznosi 27,23 posto.

Preko projekta „Zajedno možemo sve! – 6“ osigurana su sredstva za financiranje pomoćnika u nastavi za 93 učenika s teškoćama u razvoju, dok će se preostali dio pomoćnika u nastavi financirati preko natječaja za udruge, a koji je objavljen 23. svibnja 2022. godine na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dubrovačko-neretvanska županija objavila je Javni poziv za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač za 2022./2023. školsku godinu u okviru projekta „Zajedno možemo sve! – 6“.

Na Javni poziv mogu se javiti svi zainteresirani pod uvjetom da imaju najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, da nisu roditelj/skrbnik niti drugi član uže obitelji učenika kojem/kojima se pruža potpora, te dokaz da protiv njih nije pokrenut kazneni postupak.

Tekst Javnog poziva, u kojem je naveden popis škola kao i broj traženih pomoćnika u nastavi po školama, možete pronaći OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.