Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županija objavila Studiju izvodljivosti za CGO Lučino razdolje

08.02.2020.

12:30

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Agencija za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije zbog interesa javnosti ishodila je suglasnost izrađivača Studije izvodljivosti za projekt Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje za objavu engleske verzije Studije i prije službene primopredaje.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ”Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje” potpisali su u petak u Dubrovniku ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić i direktor Agencije za gospodarenje otpadom d.o.o. Josip Bačić.

Radi se o projektu od državnog značaja ukupne vrijednosti 494 milijuna kuna čiji ukupni prihvatljivi troškovi iznose 408.686.935,00 kuna, od čega je 70,18%, odnosno 286.809.158,73 kuna osigurano iz fonda EU Konkurentnost i Kohezija, 19.82 posto osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a deset posto osigurava Dubrovačko-neretvanska županija.

Opširnije pročitajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.