Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županija odbila pravo prvokupa za 2/5 Vile Rašice

11.09.2019.

17:00

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U Velikoj vijećnici u srijedu je nastavljena 11. sjednica Županijske skupštine. Na samom početku umjesto Marijane Marlais prisegnuo je vijećnik Matko Jasprica. Podsjetimo, 11. sjednica je prekinuta početkom srpnja u tijeku rasprave o pravu prvokupa Vile Rašice.

Tada je odlučeno kako će se prekinuti sjednica bez usvajanja zaključka kako se ne bi konzumirao rok od 60 dana u kojem se potrebno očitovati za ovaj zahtjev privatnih vlasnika (pravo prvokupa nad dvije petine vlasništva), a sve dok okolnosti eventualne kupnje ove nekretnine (sva stručna mišljenja, mišljenje DORH-a, ostala dokumentacija, izvadci itd.) ne budu potpuno jasne.

Predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović izvijestila je na početku sjednice kako je u međuvremenu dobila očitovanja od brojnih meritornih tijela, te istaknula kako smatra da bi bila pogreška kupiti dvije petine Vile Rašice jer niti Županija ni država nikada nisu dobili ponudu za pravoprvokupa za tri petine koje su prethodno prodane. Pozvala je institucije da istraže ove činjenice i poduzmu odgovarajuće radnje.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako nema smisla kupovati dvije petine vlasništva neke nekretnine.

"Ne možemo mi brinuti što će neki drugi vlasnik sa ostatakom napraviti. To nećemo nikada predložiti Županijskoj skupštini", rekao je župan.

Istaknuo je kako smatra da Županijska skupština treba prihvatiti odbijanje prvokupa za dvije petine vlasništva Vile Rašice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.