Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županija organizira konferenciju o višegodišnjem financijskom okviru EU

03.10.2019.

15:33

Autor: Radio Dubrovnik

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / -

Dubrovačka-neretvanska županija organizira konferenciju pod nazivom "Višegodišnji financijski okvir 2021.-202. - Kohezija i vrijednosti: uloga regionalnih i lokalnih vlasti" koja će se održati 10. listopada, u zgradi Europskog odbora regija u Bruxellesu.

To je jedan od partnerskih događanja u sklopu ovogodišnjeg izdanja Europskog tjedna regija i gradova.

Glavna tema konferencije bit će predloženi višegodišnji financijski okvir (VFO) za razdoblje 2021.-2027. odnosno kako će se budući proračun EU odraziti na regionalnu i lokalnu razinu, s obzirom na predloženo smanjenje financijske omotnice za kohezijsku politiku.

Tijekom Europskog tjedna regija i gradova u Bruxellesu će sudjelovati i delegacija iz Dubrovačko neretvanske županije sastavljena od predstavnika županije, razvojne agencije, gradonačelnika i načelnika. Sudionici putovanja imat će priliku posjetiti institucije Europske unije te upoznati hrvatske predstavnike u Bruxellesu.

Europski tjedan regija i gradova četverodnevna je manifestacija koja se jednom godišnje održava u Bruxellesu i tijekom koje službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati dobre prakse i znanja u području razvoja regija i gradova.

Navedeni tjedan bit će jedinstvena prilika pokazati zašto regije i gradovi moraju i dalje biti stupovi budućnosti EU te kako je kohezijska politika doprinijela i još uvijek doprinosi pametnom, održivom i uključivom rastu EU-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.