Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županija potpisala ugovore s bankama za razvoj malog i srednjeg poduzetništva

23.03.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Novac

Novac

Foto: Ilustracija / Pixabay

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore o poslovnoj suradnji na provedbi Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za razdoblje 2022.–2024.; Kreditni program „POTICAJ 2022.“ s predstavnicima šest poslovnih banaka: AGRAM bankom, OTP bankom Hrvatska, Hrvatskom poštanskom bankom, RBA-Raiffeisen bankom, Erste&Steiermarkische bankom te Privrednom bankom Zagreb.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija samostalno provodi kreditne programe uz subvenciju kamatne stope od 2010. godine te je uspješno provedeno devet kreditnih programa. „POTICAJ 2022.“, u sklopu kojeg su ugovori s bankama potpisani, deseti je takav program.

U zadnjih pet godina, Županija je isplatila 1.900.006,68 kuna za subvenciju kamatne stope po kreditnim programima koje provodi u suradnji s poslovnim bankama. Usprkos teškoj situaciji tijekom pandemije COVID-19, Županija je nastavila s poticanjem poduzetništva i plaćanjem subvencije poduzetnicima te je čak odobravala moratorije za poduzetnike koji su podnijeli zahtjeve.

Također, Dubrovačko-neretvanska županija subvencionira i poduzetničke kredite koji se provode u suradnji s HAMAG BICRO-om, a odnose se na Mikro zajmove za obrtna sredstva, Covid zajam za obrtna sredstva, ESIF Mikro investicijski zajam i Mikro zajam za ruralni razvoj.

Kako je projekt „POTICAJ 2022.“ usmjeren na investicijska ulaganja, Županija radi na dodatnim mogućnostima subvencioniranja poduzetništva kroz novi kreditni program koji bi se odnosio samo na kreditiranja obrtnih sredstava, a njegova realizacija planirana je u drugoj polovici ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.