Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županija smo s najvećim zamahom ulaganja

04.11.2013.

12:23

Autor: Ivica Puljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovog će se tjedna u Dubrovniku održati drugi međunarodni investicijski forum "Dubrovnik 2013. na kojem se očekuje 150 sudionika – najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Foruma, Županija nastavlja s promocijom novih ulaganja kroz organiziranje Foruma na kojem će biti predstavnici Vlade, vladinih agencija, Dubrovačko-neretvanske županije, udruge poslodavaca, stručnjaka, ali u prvom redu samih ulagača.

"Mi smo županija koja ima najveći zamah ulaganja, a ovaj Forum će vjerujem osigurati korisne informacije ulagačima, otkriti  probleme te mogućnosti za njihovo rješavanje" – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić. "Prvi panel se odnosi na geostrateški položaj i investicije, drugi na turizam, a treći dio Foruma je susret ulagača s predstavnicima vlade, vladinih agencija, županije i ostalim sudionicima Foruma – pojasnio je zamjenik župana Davorko Obuljen. Prema riječima zamjenice župana Marije Vučković ove je godine, u odnosu na prošlu, napravljen značajan korak kroz unapređenje suradnje s privatnim sektorom koji trebaju biti nosioci investicija, ali i poboljšanje suradnje s jedinicama lokalne samouprave koje su ove godine aktivno uključene u Forum. Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije organizirala je marketinške aktivnosti, rekla je direktorica DUNEE Melanija Milić, te dodala da će sudionici Foruma dobiti CD na kojem su svi podaci potrebni potencijalnim investitorima zainteresiranim za ulaganja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.