Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijska lučka uprava Dubrovnik lani realizirala projekte vrijedne 1,2 milijuna kuna

13.01.2015.

13:48

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području Dubrovnika, tijekom 2014. godine izvedeno je radova u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna izvijestio je župana Nikolu Dobroslavića ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić.

Najveći iznos uložen je u početak radova na obnovi valobrana Kaše - 440 tisuća kuna. U radove na produbljivanje dna u luci Zaton uloženo je 155 tisuća kuna, u sanaciju operativne obale u Donjem Čelu na Koločepu 100 tisuća kuna, a u saniranje oštećenja po lukama na području Grada 200 tisuća kuna. Za izradu projektne dokumentacije za pristan na Komardi uloženo je 187,5 tisuća kuna, a na izradu idejnog i geodetskog projekta komunalne luke Batala (što je potrebno za izdavanje lokacijske dozvole) 101 tisuću kuna. Također, za izradu batimetrije (snimke dubina) u lukama Gornje Čelo i Komolac izdvojeno je 31 tisuću kuna, navodi se u priopćenju za javnost Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. 

 

        

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.