Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijska obrtnička komora priprema se za izbor novog vodstva

18.02.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Foto: Radio Dubrovnik / -

Na 11. redovnoj sjednici Upravnog odbora Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije obavljene su pripreme za provođenje redovnih izbora za tijela komorskog sustava koji počinju 1.travnja te za izvanredne izbore za predsjednika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije.

"Nedavno nas je, nakon kratke i teške bolesti, napustio dosadašnji predsjednik Ante Jakić, obrtnik iz Metkovića, te je potrebno provesti izvanredne izbore za novog predsjednika/predsjednicu naše Komore"; ističu iz Obrtničke komore.

Upravni odbor je također financijski podržao Udruženje obrtnika Ploče za sudjelovanje na manifestaciji "Zeleno-plavo" u Požegi koja će se održati 12. ožujka u Požegi, kao i za pripremu tradicionalnog "Uskršnjeg doručka" koje ovo udruženje sa svojim obrtnicima priprema građanima Ploča i njihovim gostima na uskršnji ponedjeljak (ukoliko dopuste epidemiološke mjere).

Upravni odbor je odobrio i sufinanciranje manifestacije "Dan malostonske kamenice" u Malom Stonu prigodom proslave sv. Josipa, udruzi "Stonski školjkari" koja okuplja obrtnike školjkare.

I ove se godine očekuje dolazak predstavnika Uprave ribarstva sa kojima će se održati niz sastanaka sa temama važnim za školjkarstvo a planirana je i prezentacija projekta/monografije "Školjkarstvo u malostonskom zaljevu – prirodno bogatstvo, kulturna baština i način života" čiji je nositelj udruga "Stonski školjkari".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.