Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijske vijesti

16.07.2015.

11:52

Autor: D.Oreb, T.Donjerković, A.Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U restoranu Amfora u Lastovu, sutra će, u 20 sati i 30 minuta, biti otvorena 8. izložba karikatura.

Danas, na blagdan Gospe od Karmena, svečano će početi kulturna manifestacija 23. Blatsko ljeto, a koja će nizom kulturnih i zabavnih priredbi i manifestacija trajati sve do blagdana Velike Gospe, tj. do 15. kolovoza. Ceremonijal svečanog otvaranje započeti će podizanjem festivalskog barjaka, nakon čega će uslijediti prigodan kulturno-zabavni program u kojem će nastupati brojni blatski amateri, udruge i klape. Početak programa je u 21,30 sati.

Velolučki zaljev pun je ribarskih brodova, plivarica iz čitavog Jadrana koji ovih dana love na desetke tona male plave ribe, kao i koča koji love dubinsku ribu. Uz ribarske brodove u velolučkom zaljevu nalazi se dosta jahti, što sve skupa stvara popriličnu gužvu u skučenom velolučkom zaljevu. Taj problem još više dolazi do izražaja na tamošnjem Trajektnom pristaništu koje vri od brodova, vozila i ljudi. Sve to skupa sve više nameće potrebu što skorije izgradnje Ribarske luke kao i Luke nautičkog turizma u ovome mjestu. 

Izložba slika akademskog slikara Emila Bobanovića Čolića bit će otvorena u subotu, 18. srpnja, u prostoru vinoteke obitelji Špaleta u Kuni pelješkoj. Svojim novim ciklusom akrila na platnu nazvanom „Nostalgija za izgubljenim snom" Emil Bobanović Čolić predstavlja se novim radovima prepoznatljivim koloritom crteža obala i prostranstva suprostavljajući se vremenu, prolaznosti, vodeći nas u neki svoj nedosanjani san. Slikar Emil Bobanović Čolić rođen je u Kuni na Pelješcu, a slikarstvo je diplomirao u klasi prof. Mladena Veže. Otvorenje je u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.