Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijski gospodarstvenici o žičari: Treba poštivati hrvatske zakone

06.05.2019.

16:59

Autor: Radio Dubrovnik

HGK - Županijska komora Dubrovnik

HGK - Županijska komora Dubrovnik

Foto: - / -

Gospodarsko vijeće ŽK Dubrovnik na sastanku u ponedjeljak raspravljalo je o utjecaju propisa i odluka na gospodarstvo Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanska županije. Izravan povod bilo je nezadovoljstvo članica HGK zatvaranjem dubrovačke žičare od 26. travnja, koja nije ni do danas u funkciji.

"Predstavnici ŽK Dubrovnik i strukovnih grupa putničkih agencija i ugostitelja zatražili su sastanak s Gradonačelnikom grada Dubrovnika kako bi dobili dodatni uvid u nastalu situaciju koji je i održan 3. svibnja. Stavovi Gradonačelnika i kronološki prikaz 'problema' žičare preneseni su Gospodarskom vijeću, te je nakon rasprave donesen sljedeći zaključak: Svi poduzetnici RH trebaju u svom poslovanju poštovati zakone RH”, stoji u priopćenju.

„Članovi Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik ne mogu ulaziti u pravne odnose nepotpisivanja ugovora između grada Dubrovnika i trgovačkog društva Excelsa nekretnine d.o.o., ali predlažu da se komunikacija nastavi kako bi dogovor bio postignut u što je moguće kraćem roku. U protivnom gospodarski subjekti koji su direktno vezani za rad dubrovačke žičare trpjet će znatno veću financijsku štetu nego što je imaju danas”, mišljenja su županijski gospodarstvenici.

Dodaju kako se pritom ne smije zanemariti niti činjenica da su ti isti poduzetnici utrošili velika investicijska sredstva.

„Izgubit će se teško stečeni i obučeni kadrovi, a cijela destinacija ostaje bez atrakcije koja je u turističkoj ponudi odmah iza dubrovačkih zidina. Stoga se i ovim putem apelira predstavnicima Grada Dubrovnika i trgovačkog društva Excelsa nekretnine d.o.o. da se nastala situacija što prije okonča u zakonskim okvirima na zadovoljstvo svih uključenih strana”, stoji u priopćenju Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.