Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijski maslinari na manifestacijama "Maslina 2020." i "Intrada 2020."

26.02.2020.

15:39

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Županijski maslinari i uljari i drugi poljoprivrednici sudjelovali su na 17. međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana Maslina 2020. i na 6. međunarodnoj manifestaciji poljoprivrednika Intrada 2020. koje su u organizaciji Saveza maslinara Splitsko-dalmatinske županije održani u Splitu.

Tom je prigodom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Miha Bendera na Šipanu dodijeljeno priznanje Zlatna maslina kao najuspješnijem u Hrvatskoj.

Također i plakete za najbolje ocijenjeno ulje sorte piculje i za najbolje ocijenjen prošek. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Stijepa Radića u Kućištu dobilo je plaketu za najbolje ocijenjen proizvod od meda i tri zlatne medalje za med o vrijeska, medovinu i liker od meda s pelješkom narančom.

Plaketu za najbolje ocijenjeno ulje sorte mastrinka dobila je Darinka Krnčević s Lastova, uljara Topolo plaketu za ulje s najboljim kemijskim svojstvima, a Nedjeljka Jurin iz Kućišta za najbolje ocijenjen proizvod s oznakom hrvatskog otočnog proizvoda.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.