Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijski predstavnici u Baskijskom kulinarskom centru

30.01.2019.

13:14

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Na radnom sastanku hrvatske delegacije s djelatnicima Baskijskog kulinarskog centra u San Sebastianu, jednog od najboljih kulinarskih centara na svijetu, razgovaralo se o pripremi projekta Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

U županijskom dijelu delegacije Ministarstva turizma, koju je predvodio državni tajnik Frano Matušić, bili su zamjenica župana Žaklina Marević, v.d. pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić te predstavnici Regionalne agencije DUNEA i Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Ostatak delegacije činili su i predstavnici ostalih regionalnih centara iz Splita, Opatije, Pule i Osijeka.

Riječ je, navode iz Dubrovačko-neretvanske županije, o jednom od najvećih projekata Županije u suradnji s Turističkom i ugostiteljskom školom Dubrovnik, Gradom Dubrovnikom, partnerima iz privatnog sektora te Baskijskim kulinarskim centrom pod vodstvom devet chefova koji zajedno imaju 15 Michelinovih zvjezdica.

Provedbom projekta će se osigurati održivi razvoj luksuznog turizma Županije, s posebnim naglaskom na enogastronomiju kroz proučavanje njezine standardizacije i izrazite društvene, kulturološke i simboličke vrijednosti.

Državni tajnik Frano Matušić tijekom sastanka istaknuo je važnost međunarodne suradnje s centrima izvrsnosti kao i uključivanje stručnjaka koji imaju jedinstvena radna iskustva i specijalizirana znanja, ali ne dolaze s pedagoškom osnovom.

Za realizaciju projekta na raspolaganju je oko 75 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda, a Regionalna agencija DUNEA pruža podršku Županiji i Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik u pripremi, a kasnije i u provedbi projekta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.