Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

14:02 / 02.03.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Županijski stožer Civilne zaštite: Poduzeli sve da dočekamo sezonu spremni

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održao je u ponedjeljak sjednicu o pripremnim aktivnostima u slučaju eventualne pojave korona virusa u županiji, a na sjednici su bili i čelni ljudi državnih i županijskih lučkih uprava, Zračne luke Dubrovnik te sanitarne inspekcije.

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo ovom prilikom je istaknuo kako sve institucije postupaju sukladno uputama resornog Ministarstva i drugih javnopravnih tijela.

"U proteklih nekoliko dana imali smo dva pacijenta kod kojih su postojale sumnje na korona virus, ali na sreću oba nalaza su bila negativna. Sva područja u našoj županiji su pokrivena što se tiče sanitarne inspekcije, a u slučaju problema zatražit ćemo dodatne djelatnike", rekao je Cebalo.

Napomenuo je kako su na sjednici podnesena izvješća o najavljenim letovima u Zračnoj luci Dubrovnik, ali i uplovljavanjima u pomorske luke.

"Prava sezona nam počinje tek krajem ožujka, ali poduzeli smo sve mjere da je dočekamo spremni", istaknuo je on te zaključio kako je prostor za eventualnu karantenu određen te će biti aktiviran po potrebi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.