Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijski TZ predstavlja se u Helsinkiju

18.01.2019.

15:28

Autor: Adriana Tomašić

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Foto: - / -

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine nastupa na sajmu MATKA u Helsinkiju, koji se održava od 17. do 20. siječnja 2019. godine u izložbenom prostoru Messukeskus Helsinki Exhibition and Convention Centre.

 

"Ove godine nastupamo kao suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice od 66 metara četvornih, uz TZ Grada Zagreba, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Uniline, Northern Sunshine Farms, Radisson Blu Split i Kamp Bi Village. Prvi dan sajma namijenjen je isključivo profesionalcima u turizmu dok su ostali dani otvoreni i za široku publiku", ističu iz županijskog TZ-a.

Ovaj sajam je 2018. godine posjetilo 63.600 posjetitelja, od čega su 14.000 bili profesionalci u turizmu, a još veće brojke očekuju se na ovogodišnjem sajmu.

Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2018. godini posjetilo 31.200 turista iz Finske, koji su ostvarili 169.000 noćenja, u usporedbi s prethodnom godinom riječ je o porastu u dolascima od 14 posto, a u noćenjima 9 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.