Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijskim vinarima 102 priznanja na 30. Sabatini

10.11.2020.

16:59

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Sabatina 2020.

Sabatina 2020.

Foto: - / -

Županijski vinari i u iznimno teškoj i zahtjevnoj godini mogu biti zadovoljni visokim ocjenama i dobivenim priznanjima za kvalitetu svojih vina i jakih alkoholnih pića na ocjenjivanju ususret 30. jubilarnoj vinskoj manifestaciji „Sabatini“ u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije.

Iako zbog epidemioloških razloga ta vinska smotra nije održana prema utvrđenom programu, pa će se proslava jubileja održati iduće godine, ipak su najuspješnijim vinarima dodijeljena priznanja i nagrade.

U Dubrovačko-neretvansku županiju stigla su 102 priznanja, skoro trećina svih nagrada i to 5 šampionskih titula, 50 zlatnih, 33 srebrene i 13 brončanih medalja i diploma: s Pelješca 59, Korčule 27, Neretve 9, Konavala 4 i Lastova 3.

Perjanica ovogodišnjeg ocjenjivanja je Obrt „Zure“  Bartula Batistića iz Lumbarde koji je ponio naslov šampiona za najviše ocijenjeno desertno vino „Grk Elysion 2018“, šampionske titule za vino „Rebellion 2018“ i „Pošip Zure 2019“ i  4 zlatne medalje u kategoriji buteljiranih vina.

Uz bok tom obrtu u toj kategoriji ide tvrtka „Pelješki vinogradar“ Anta Palihnića Paka iz Kune s titulom šampiona za dingač „Riserve 2018“, 4 zlatne i dvije srebrene medalje i jedini predstavnik Konavala vinogradarstvo i vinarstvo „Crvik“ iz Komaja s 3 zlatne i jednom srebrenom medaljom.

U kategoriji jakih alkoholnih pića i ove je godine bez premca obrt „Natura Antunović“ iz Orebića s 10 zlatnih, 7 srebrenih i 1 brončanom medaljom i petu godinu zaredom titulom šampiona kvalitete u toj kategoriji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.