Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijskoj Vatrogasnoj zajednici oprema vrijedna 600 tisuća kuna

16.12.2021.

08:28

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Vatrogasnoj zajednici Dubrovačko-neretvanske županije oprema vrijedna 600 tisuća kuna

Vatrogasnoj zajednici Dubrovačko-neretvanske županije oprema vrijedna 600 tisuća kuna

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Dubrovačko-neretvanska županija uspješnom realizacijom projektnih aktivnosti u okviru EU projekta STREAM – Strateški razvoj upravljanja poplavama, nabavila je opremu za vatrogasne postrojbe s područja cijele županije koja je danas dodijeljena Vatrogasnoj zajednici Dubrovačko-neretvanske županije.

Oprema je namijenjena sanaciji šteta na poplavom pogođenom području, a njezina vrijednost je oko 600.000 kuna.

Župan Nikola Dobroslavić i zapovjednik županijske vatrogasne zajednice Stjepan Simović u Stonu su, u nazočnosti predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije i načelnika općina čijim se vatrogasnim postrojbama dodjeljuje oprema, potpisali Sporazum o međusobnim pravima i obvezama.

“Ovo je nastavak aktivnosti iz projekta STREAM. Nakon što smo prošlog mjeseca opremu dodijelili neretvanskim vatrogascima, ovaj mjesec oprema je stigla za pelješke vatrogasne postojbe. Početkom sljedeće godine sredstvima i realizacijom projekta EU STREAM, nabavlja se oprema za ublažavanje posljedica ozbiljnih zagađenja rijeka i mora čija je vrijednost preko milijun kuna” – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Vrijednost EU projekta STREAM iznosi 70,5 milijuna kuna, od čega se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, sufinancira 85 posto tog iznosa, odnosno oko 60 milijuna kuna, dok ostatak od 15 posto osiguravaju projektni partneri vlastitim sredstvima.

Vrijednost projektnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije je 5 milijuna i 800 tisuća kuna, a provode se uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije DUNEA, u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’ kroz koji je pripremljen četverogodišnji plan potpore jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.