Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župljanima koji su zbog pandemije ostali bez posla financijska pomoć Općine

05.11.2020.

17:10

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na prošloj sjednici Općinskog vijeća prihvaćena je Odluka o privremenoj novčanoj pomoći, sukladno kojoj se odobrila jednokratna potpora korisnicima koji su zbog nepovoljne ekonomske situacije uzrokovane pandemijom dobili poslovno-uvjetovani otkaz.

A koji su u prethodnoj, 2019. godini bili zaposlen minimalno 6 mjeseci.

Po zaprimljenim zahtjevima 42 korisnika ,a nakon obrade istih utvrđeno je da 40 njih ostvaruje pravo. Istima je isplaćena jednokratna financijska potpora.

Kako bi se u ovim teškim vremenima i dalje olakšala svakodnevnica svima koji su dobili otkaz ili im nije produžen Ugovor o radu, na jučerašnjoj sjednici po izlaganju voditeljice Odsjeka za društvene djelatnosti, Katarine Barović, prihvaćen je prijedlog je da se pomoć još jedanput ponovi .

Svima onima koji su dosad ostvarili pravo, ukoliko su i dalje nezaposleni ponovit će se isplata privremene novčane pomoći, a novim podnositeljima koji dosad nisu koristili pravo, a koji zadovoljavaju uvjete propisane Odlukom odmah će se uplatiti dvostruki iznos.

Uz donesenu Odluku o privremenoj novčanoj pomoći koja će se provoditi do 31. Prosinca ove godine , redovno se provodi Odluka o socijalnoj skrbi sukladno kojoj se obiteljima koje se trenutno nađu u nepovoljnoj financijskoj situaciji dodjeljuje Jednokratna novčana pomoć.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.