Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župski drugašići posjetili Općinu

12.03.2020.

13:20

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Učenici 2. a razreda Osnovne škole Župa dubrovačka predvođeni svojom učiteljicom Renatom Pavlin i asistenticom Anom Ljubimir danas su došli u posjet Općini Župa dubrovačka kako bi se upoznali sa djelovanjem Općine kao institucije.

U sklopu projekta “Svaki tjedan roditelj jedan“ učenici su se na zanimljiv način upoznali sa zanimanjem komunalnog redara i voditelja društvenih djelatnosti, a koje su im u velikoj vijećnici predočili Ivin tata Igor i Ivičina mama Katarina.

Mama Katarina ih je kroz priču i prezentaciju upoznala sa ljepotama župskog kraja i društvenim djelatostima koje obavlja, a tata Igor prezentirao je svoj nimalo lak posao. Svakodnevno brinuti o čistoći i urednosti naše Župe, te rješavati mnogobrojne situacije na terenu često je i stresan posao.

Djeca su postavljala zanimljiva pitanja, te napisali i svoje prijedloge i ideje za poboljšanje života i rada u našem mjestu. Tako su predložili da se napravi vodeni park za djecu na plaži, da se napravi igralište u dvorištu škole i klizalište u sklopu župskog adventa. Bilo je i ozbiljnijih prijedloga kao što su popravak hotela u Kuparima, pomoć bolesnoj djeci i uklanjanje pasa sa školskog dvorišta.

Nakon posjata Općini učenici su obišli mjesto u kojem žive, istraživali njegove posebnosti kao i obilježja primorskog zavičaja kojeg trenutno obrađuju.

Za njih je ovo bio nastavni dan u kojem su mnogo toga naučili na praktičan način, lijepo se podružili uživajući u ugodnom vremenu i ljepotama našeg kraja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.