Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župski roditelji oslobođeni plaćanja dječjeg vrtića za vrijeme mjera

25.03.2021.

18:22

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19, tijekom razdoblja trajanja mjere privremeno je zatvoren Dječji vrtić Župa dubrovačka, tj. radi u stalnom dežurstvu, javljaju iz Općine Župa dubrovačka.

Po prijedlogu općinskog načelnika Silvia Nardellia, roditelji djece koji su korisnici Dječjeg vrtića Župa dubrovačka, a čija djeca tijekom mjeseca ožujka nisu pohađala vrtić oslobađaju se obveze plaćanja mjesečnog sudjelovanja u financiranju cijene vrtića.

Roditelji djece koji su korisnici Dječjeg vrtića Župa dubrovačka, a čija su djeca tijekom mjeseca ožujka pohađala vrtić platiti će mjesečno sudjelovanje u financiranju cijene vrtića proporcionalno vremenu korištenja.

Ovakav model primjenjivat će se za čitavo vrijeme trajanja ovakvog režima rada.

Podsjetimo, Općina je usvojila i pronatalitetnu mjeru vezanu za pogodnosti plaćanja cijene dječjeg vrtića za obitelji sa više djece.

Od utvrđene cijene dječjeg vrtića (550 kuna), za drugo dijete cijena je umanjena za 20 posto (440 kuna), za treće dijete cijena je umanjena za 50 posto (225 kuna), dok je za četvrto i svako sljedeće dijete cijena vrtića u potpunosti besplatna.

Mjera se primjenjuje od 1. siječnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.