Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župskim obiteljima s četvero i više djece besplatan vrtić, manje zakupnine

12.12.2020.

14:41

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Po prijedlogu načelnika Silvia Nardellia za nadolazeću sjednicu Općinskog vijeća koja će se održati 18. prosinca u Dnevni red uvrštene su dvije točke, a koje se odnose na pomoć gospodarstvenicima te pronatalitetna mjera vezana za pogodnosti plaćanja cijene dječjeg vrtića za obitelji sa više djece.

Pomoć gospodarstvenicima obuhvaća smanjenje zakupnine za korištenje poslovnog prostora za 50%, kao i za korištenje svih javnih površina.

Sukladno prijelogu navedene  Odluke zakupnina se neće naplaćivati za djelatnosti kojima je odlukom Vlade onemogućen rad. Odluka će se primjenjivati od 01.prosinca do 31.ožujka.

Druga mjera odnosi se na pogodnosti plaćanja vrtića obiteljima s više djece.

Od utvrđene cijene dječjeg vrtića (550,00kn), za drugo dijete cijena je umanjena za 20 posto (440 kuna),  za treće dijete po novom prijedlogu načelnika Nardellia cijena umanjena za 50 posto (225 kuna) dok će  obiteljima sa četvero i više djece cijena vrtića u potpunosti će biti besplatna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.