Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Bogat zabavni program u Korčuli zaključit će Doček pola nove godine

26.06.2019.

13:22

Autor: Radio Dubrovnik

TZ Grada Korčule

TZ Grada Korčule

Foto: - / -

Turistička zajednica grada Korčule najavljuje niz zanimljivih ljetnih događanja u razdoblju od 27. do 30. lipnja, točnije riječ je sajmu, predavanju, plesu i viteškom plesu te maškaranom dočeku Pola nove godine.

U četvrtak 27. lipnja od 18 do 21 sati na Rotondi će se održati Sajam otočnih proizvođača „Okusi otoka Korčule“, a dan kasnije u 21 sat u Centru za kulturu Korčula predavanje „Plastični ocean“. U subotu 29. lipnja, na Dan svetog Petra u Čari će biti održan prigodan program koji uključuje svečanu izvedbu Kumpanije - tradicionalnog viteškog plesa u 20 sati te koncert Guliano i Diktatori u 21 sat.

U petak i subotu, 28. i 29. lipnja, u sklopu programa „Maškarani doček pola nove godine“ održat će se „Kratki sPoi“, kada će se predstaviti hipnotizirajući trikovi poijem u kombinaciji sa suvremenim plesom, vatrene, led poije i poije napravljene od vizualno efektnih tkanina i materijala te izrada velikih balona od sapunice.

Nastup, prezentacije i radionice održavat će se na Trgu Sv. Justine:
19:00 - Poi radionice za stariju djecu i mlade i sve one koji se tako osjećaju
19:00 - Izrada velikih balona od sapunice
20:30 - Zabavni program led i vatreni poi

U petak 28. lipnja u 19 sati na Trgu sv. Justine, u sklopu programa „Maškarani doček pola nove
godine“ organizira se crtanje lica za djecu, a dan kasnije u 19 sati na Rotondi u sklopu programa „Ljeto u knjižnici“ organizira se crtanje.

Posljednjeg dana prve polovine godine, u nedjelju 30. lipnja, slijedi „Maškarani doček pola Nove godine“. Okupljanje maškara bit će u 20 sati na ulazu u ACI marinu, nakon čega slijedi povorka kroz grad. Od 21 sat Korčulane i njihove goste zabavljat će na Plokati grupa Sabioncello.

Maškarani doček pola Nove godine, tradicionalna zabavna manifestacija, 'maškarana' (karnevalska) parada ulicama grada Korčule, svake godine privlači veliki broj gostiju koji se zabavljaju do ranih jutarnjih sati na ulicama grada Korčule.

U tjednu održavanja manifestacije organizatori i partneri priređuju i dodatna zabavna događanja: radionice za djecu te nastup artista sa zabavnim programom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.