Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konavoski adrenalinski park

06.07.2013.

11:56

Autor: Ivica Puljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Adrenalinski park u mjestu Poljice u Konavlima za javnost će biti otvoren u ponedjeljak 15. srpnja - rekla je Helena Schlachter, vlasnica parka koji je nazvan po zaštitinici Poljica svetoj Ani. Na ideju o otvaranju parka došli su zahvaljujući djeci. Naime, dvoje od troje djece obitelji Schlachter ima posebne potrebe, starije dijete je autist,a mlađe je hiperaktivno - otvoreno o problemima s kojima se susreće priča Helena i kaže kako su im stručnjaci savjetovali da će im boravak u ovakvom parku donjeti značajne pomake u razvoju.

Upravo iz tog razloga svoj djeci s posebnim potrebama korištenje adrenalinskog parka je besplatno, uz pomoć stručnog osoblja. U uređenju parka veliki je doprinos dao i Helenin suprug, po majci Hrvat, a po ocu Francuz, inače arhitekt vanjskog uređenja, alil i vlasnik zemljišta na kojem je sagrađen park, Miho Prlenda. Iako na svečanosti u petak nisu bili postavljeni svi sadržaji tko god se zatekao u Parku našao je nešto za sebe. U ponedjeljak stiže i ostala oprema - dvorana, tobogan, bazeni s lopticama, dio za najmlađe... Početak rada adrenalinskog parka svete Ane u Poljicama blagoslovio je don Tihomir Šakota, a vlasnici parka koji je trenutačno na gotovo tri hektara zemljišta, imaju na raspolaganju ukupno 13 hektara zemljišta na koje će po potrebi proširiti svoje sadržaje.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.