Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ovogodišnji "Marko Polo Festival pisme i vina" bez publike

06.07.2020.

14:48

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Ovogodišnji jubilarni 25. Međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina neće se održati u gradu Korčuli. Festival se je tradicionalno trebao održati 17., 18. i 19. srpnja ove godine na centralnom gradskom trgu "Plokata".

"Zbog epidemije Covid 19 i sigurnosti sugrađana izmješten je u dogovoru s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Gradom Korčulom i Stožerom Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije u prostor "Postranska Pijaca" u Žrnovu, gdje će se održati bez publike, u prostoru koji je moguće u potpunosti kontrolirati", navodi direktor festivala Ivan Šegedin.

To je odluka Festivalskog odbora kojega čine: umjetnički direktori Janes Vlašić i Nenad Vilović te članovi: Goran Baranović, dr. Žarko Vrbica, Rajka Režić, direktor Ivan Šegedin sa pomoćnicama Anitom Batistić i Jadrankom Šegedin.

Inače,na Natječaj je pristiglo 147.skladbi,od kojih će se u Žrnovu izvesti 25.

”Žalimo što naš jubilej četvrtstoljetnog korčulanskog festivala moramo održati bez publike, ali isto tako izražavamo zadovoljstvo što našom organizacijom nećemo i ne želimo ugroziti ničiji život”, izjavio je direktor festivala Ivan Šegedin.

Na ovogodišnjem Marko Polo Fest-u neće nastupati inozemni izvođači već samo izvođači, autori i skladatelji iz Republike Hrvatske, koji cijelu godinu pripremaju svoja djela, kako bi se predstavili i istakli svoj uradak putem festivala, kojega će uz snimanje TV kolima popratiti i nekoliko radijskih postaja.

"Tiskat ćemo nosače zvuka CD-i i ostale medijske materijale, kako bi ostavili trag i pamtili još jedno festivalsko izdanje u nemilim okolnostima, poštivajući sve epidemiološke uvjete", poruka je Ivana Šegedina, direktora Marko Polo Festivala pisme i vina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.