Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavljen program jubilarnog 20. Dubrovačkog karnevala

22.02.2019.

17:15

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Foto: - / -

U petak ujutro, đirom maškaranih grupa dječjih vrtića Pile i Izviđač od Pila do Straduna započeo je 20. Dubrovački karnevo, a svečano otvorenje održat će se u subotu, 23. veljače u 15 sati, na Karnevalskoj pozornici na Stradunu uz prigodni karnevalski program.

Dosadašnji ceremonijeri od Karnevala će predati ključeve od Grada novim ceremonijerima te time otvoriti ovogodišnji jubilarni Dubrovački Karnevo i simbolično predati vlast maškarama.

Bogati program Dubrovačkog karnevala predstavili su u petak ujutro zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić i glasnogovornica Udruge DART i Galerije Artur Tea Batinić.

Tradicionalni Župski karnevo uz gostujuće maškarane skupine iz Hrvatske i inozemstva, prvi put kao dio Dubrovačkog karnevala, predstavit će na Stradunu u subotu, 23. veljače, od 15.30 sati, svoje originalne i maštovite maske i zasigurno, kao i uvijek, nasmijati sve gledatelje. U nedjelju, 24. veljače, u 15 sati u Hotelu Rixos Libertas održat će se tradicionalni Veliki ples malih maškara u organizaciji Društva naša djeca Dubrovnik.

Prava karnevalska poslastica, Valcer pod maskama na Stradunu, uz bićerin i dobar ritam Gradske glazbe Dubrovnik i Karnevalskog benda očekuje nas u nedjelju od 16.30 sati. Maškarajte se i zabalajte valcer na najljepšem podiju!

U okviru karnevalskog programa, u Lazaretima u nedjelju, s početkom u 17.30 sati, održat će se tradicionalna maškarana zabava „Maškarata ispod kuplja“ u organizaciji Art Radionice Lazareti.

U ponedjeljak, 25. veljače započinju radionice izrade karnevalskih maski Udruge DART i Galerije Artur, koje će se održavati svakim radnim danom tijekom Dubrovačkog karnevala, od 10 do 16 sati u TIC-u na Pilama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.