Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prijavite se na studentski pub kviz!

07.04.2019.

12:22

Autor: Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: - / -

Studentski pub kviz održat će se u petak 12. travnja u Stanici 50 (Sveučilišni kampus, kat -1). Svaka ekipa sastojat će se od 4 studenta (jedan od njih je i voditelj ekipe). Prijave se vrše preko inboxa Facebook stranice Studentskog zbora (ime ekipe, članovi ekipe, voditelj, kontakt voditelja).

Broj ekipa je ograničen s obzirom na kapacitet Stanice 50.

Kviz se sastoji od 6 tema koje su studenti odobravali na Instagram profilu Studentskog zbora: studentski sitcomi, geografske zanimljivosti, povijest 20. stoljeća, kultura, uspjesi hrvatskog sporta i hrvatska glazbena scena. Pitanje će biti ispisano na ekranu, a studenti imaju 60 sekundi  za odgovor, do idućeg pitanja. U svakoj temi ima 5 pitanja, a svako pitanje nosi bod. Nakon završene teme, voditelj predaje papir s odgovorima i kreće se na drugu temu. Bodovi se zbrajaju 3 puta (nakon odigrane 2 teme, pa nakon odigrane 4 teme, te nakon svih 6 odigranih). Dvije ekipe s najviše bodova idu u finalni dvoboj. U slučaju da određeni broj ekipa ima isti broj bodova, igrat će se igra 'Nabrojite najviše'.

Finalni dvoboj: Riječ je o igri 1 na 1. Iz dvaju pobjedničkih ekipa izlaze studenti jedan po jedan i natječu se. Postavit će im se 5 pitanja, a onaj tko se brže sjeti odgovora  pritisne zvonce između njih te odgovara na pitanje. Ako promaši odgovor, suparnik ima pravo na ispravak. Svako pitanje nosi po 1 bod, što znači da je u igri sve skupa 20 bodova.

Korištenje mobitela ili bilo kakvo drugo varanje kažnjava se oduzimanjem 5 bodova.

Nakon kviza bit će upriličen i domjenak za svih! Uskoro više informacija. 

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.