Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rambo Amadeus oduševio punu Orsulu

29.06.2019.

12:37

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Rambo Amadeus potvrdio je status legendarnog izvođača nastupivši u petak sa svojim sekstetom na jednoj od najljepših dubrovačkih otvorenih pozornica, u Parku Orsula pred prepunim amfiteatrom oduševljene publike. Koncert je održan u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

Ni jak vjetar nije poremetio izvrstan koncert Ramba Amadeusa i njegovog benda na ovoj jedinstvenoj pozornici pod otvorenim dubrovačkim nebom. Osim odlične glazbe, koncert je obilovao Rambovim humorističnim dosjetkama ali i ekološkim pozivom na podizanje svijesti o globalnom zatopljenju.

Rambo Amadeus, pravim imenom Antonije Pušić, kultna je ličnost glazbene scene prostora bivše Jugoslavije već više od trideset godina. Sjajan i kao autor, pjevač i gitarist, poznat je po svojim izvrsnim koncertima, smislu za humor i hrabrosti za glasno protestiranje kada stvari krenu predaleko, piše Muzika.hr. Njegovi žanrovski šaroliki albumi imaju kultni status, a publika cijeni njegov kritički oštar stav prema pojavama u našim društvima pa je tako poznata činjenica da je upravo on skovao termin turbo-folk i opisao ga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.