Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tko su finalistice izbora "Lice Godine – The Look of The Year"?

17.06.2019.

12:21

Autor: Radio Dubrovnik

Foto: Željko Šunjić

Foto: Željko Šunjić

Foto: - / -

Laura Lendić iz Dubrovnika, Mia Kitarović iz Šibenika, Daria Hajdukov iz Tuzle, Žanin Pavlović iz Žepča i Nikolina Gutar iz Pala pet je finalistica koje će se boriti na svjetskom natjecanju "The Look of The Year".

Marko Kriste, organizator i vlasnik licence "Lice Godine – The Look of The Year" uz pomoć žirija odabrao je prtošle subote na taraci Umjetničke galerije pet finalistica koje će se boriti na prestižnom svjetskom natjecanju.

Djevojke su se imale priliku i predstaviti te nešto više žiriju i publici reći o sebi. Spoj ljepote, pameti i osobnosti uz ostale kriterije određuje konačnu odluku u odabiru finalistica Lice Godine – The Look of The Year. Poslovni partneri iz Italije, točnije iz Milana do kolovoza ove godine odredit će u kojoj će se državi odvijati svjetsko natjecanje. Ova prestižna najdugovječnija modna manifestacija postoji još od 1983 godine. Među članovima žirija bio je i poznati slikar Duško Šibl i ravnatelj dubrovačkog kazališta Paolo Tišljarić.

Mnoge osobe iz kulturnog, društvenog i javnog života su došle podržati ovaj događaj, posebno među VIP uzvanicima izdvojila se Đurđa Tedeschi, ikona modnoga stila koja uvijek iznenadi sa svojim prepoznatljivim ekstravagantnim stilom odijevanja.

U sklopu modnog happeninga, predstavljanja ženskih i muških modela, dizajneri koji su se istaknuli sa svojim posebnim kreacijama su: Marko Mitanovski čije kreacije nosi i Lady Gaga, poznata splitska dizajnerica Ana Kujundžić, Jadranka Šegota koja je oblačila mnoge poznate ličnosti na prostorima bivše Jugoslavije te je dosta puta tokom svog života sudjelovala na visokim sedmicama mode uz bok najjačim svjetskim dizajnerima.

Jadranka Šegota svojim kvalitetnim radom djeluje više od četrdeset godina, nikad se nije voljela eksponirati. Uvijek je njen rad govorio za nju, tako su mnoge poznate osobe uvijek pronašle put do nje. Alma Zolotić je pravo osvježenje za hrvatsku modnu scenu, često puta voli oslikavati svoje kreacije s poznatim ličnostima bilo da su živući ili neživući kao što ja Amy Winehouse, Karl Lagerfeld i ostale slavne osobe u kojima pronalazi inspiraciju.
Djevojke su posebno bile zanimljive u predstavljanju originalnih i prepoznatljivih šešira koje dizajnira poznata dubrovačka dizajnerica šešira Marina Grabovac koja ima svoj tradicionalni brand Ronchi. Marina Grabovac uvijek ima svoj poseban i prepoznatljiv pečat rada.

Također, u umjetničkom programu veliku pozornost privukla je poznata dubrovačka jazz glazbenica Ines Tričković koja je na početku i tokom programa briljirala s tri verzije pjesama iz kultnog James Bond filma. Ines je inače ostvarila i uspješnu međunarodnu karijeru. Posreduje snažne glasovne sposobnosti i uvijek iznova oduševljava publiku načinom kako interpretira glazbu. Ovoga puta uz svoj kabaretski i filmski nastup zablistala je u teatralnim i dramatičnim kreacijama Marka Mitanovskog.

Publika je s velikim oduševljenjem reagirala na balerine iz Umjetničke škole Luke Sokorčevića koje su oduševile sveprisutne svojom izvježbanom koreografijom, a pripremale su se samo za ovu priliku neposredno mjesec dana prije nastupa.

Glazbenici Duo Libertas bili su zaduženi za glazbenu pozadinu kako za izlaske modela u dizajnerskim kreacijama, tako i u pauzama od početka do kraja programa. Cjelokupni program vodila je Orlanda Vlahušić Prkačin.

Lice Godine - The Look of The Year Fashion Award je izravna linija između onih koji stvaraju modu i umjetnost te onih koji je promoviraju i onih koji je nose kao profesiju.

LICE GODINE - THE LOOK OF THE YEAR: ZAJEDNIČKA POVEZNICA Cindy Crawford, Vanesse Incontrade, Nine Morić, Ines Sastre, Natashe Stefanenko, Gisele Bundchen, Linde Evangeliste je ta da su baš one započele svoju karijeru zahvaljujući ovoj kulturno modnoj manifestaciji.

Lice Godine - The Look of the Year je osnovano 1983. godine, međunarodno natjecanje koje svake godine diktira standarde stila, ljepote i osobnosti budućih vrhunskih modela u svijetu. Od 1983. na finalnoj međunarodnoj manifestiaciji Lice Godine - The Look of the Year je domaćin sastavljen od najprepoznatljivijih profesionalaca u svijetu mode, kao što su poznati modni dizajneri, fotografi i modeli sa zavidnom međunarodnom karijerom. Azzedine Aiaia, John Galliano, Patrick Demarchelier, Peter Lindbergh, Helmut Newton, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Glen Amber i drugi doprinijeli su otkrivanju novih protagonista modela.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.