Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

689. Festa u Stonu: „Kroz stoljetne bure i oluje, na morima života sv. Vlaho nas zagovara i štiti"

27.01.2022.

14:14

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Crkva sv. Vlaha u Stonu

Crkva sv. Vlaha u Stonu

Foto: Radio Dubrovnik / -

U povodu Feste svetoga Vlaha, koja će se u Stonu proslaviti 689. put, župnik stonske župe sv. Vlaha i dekan stonskog dekanata don Bernardo Pleše, festanjuli Ante Vlahušić i Jero Krile i načelnik općine Ston Vedran Antunica uputili su tradicionalnu blagdansku čestitku Stonjanima u zemlji i iseljeništvu te prijateljima Stona i svim štovateljima svetoga Vlaha.

U njoj se između ostaloga poručuje: „Kroz stoljetne bure i oluje, na morima života sv. Vlaho nas zagovara i štiti. Kroz 1050 godina vjernosti i povezanosti sa svojim parcem nastavimo dalje u zajedništvu s njim i pod njegovom zaštitom broditi nemirnim morima tajanstvenih valova sadašnjosti. U vjernosti Bogu, domovini i obitelji oživimo danas dane svoje prošlosti slavne. Čuvaj sve nas i Dubrovnik, Ston, Slano, Janjinu i Babino Polje, našu biskupiju i domovinu nam lijepu. Svojom postojanšću i vjernošću osnaži i naše zajedništvo. Budi nam zaštita u ovim vremenima zbunjenosti, nesigurnosti i neizvjesnosti. Svima od srca želimo obilje božjeg blagoslova moleći zagovor svetoga Vlaha na sve vas. Na dobro vam došla festa svetoga Vlaha“, poručuje se u čestitci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.