Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle priprema manifestaciju "Gusti od kobasica"

15.01.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Gusti od kobasica"

"Gusti od kobasica"

Foto: Agroturizam Konavle / -

Sredinom veljače Udruga Agroturizam Konavle će održati treći po redu edukativno - natjecateljski događaj "Gusti od kobasica".

U borbi za prestižnu titulu "Najbolje kobasice dubrovačkog kraja" sudjelovati mogu svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

Osim natjecateljskog djela bit će organizirana i edukacija o proizvodnji i pripremi suhomesnatih proizvoda što je nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda.

Da su edukacije koja se provode u ovom segmentu itekako korisne dokazuje i sve veća proizvodnja i kvaliteta, a u Konavlima se otvara i prvi pogon za preradu suhomesnatih proizvoda koji će se u sklopu ovogodišnjih "Gusta od kobasica" ekskluzivno i predstaviti.

"Pozivamo sve koji žele sudjelovati u ovome natjecanju da sačuvaju najbolje primjerke domaćih kobasica za ocjenjivanje ili naprave nove pobjedničke kobasice, vremena je dovoljno", ističu organizatori.

Sve dodatne informacije pratite na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.