Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:55 / 10.06.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Biskup Glasnović uručio dekrete trojici mladomisnika

Biskup Glasnović uručio dekrete trojici mladomisnika

Biskup Glasnović uručio dekrete trojici mladomisnika

Foto: Dubrovačka biskupija / -

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović uručio je u petak u Ordinarijatu Dubrovačke biskupije dekrete kojima dodjeljuje prve službe trojici novih nedavno zaređenih svećenika.

Don Ivo Markić imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Mihajla – Lapad u Dubrovniku i upućuje se bolničkom kapelanu za stjecanje pastoralnog iskustva u radu u bolnici.

Don Jure Paponja imenuje se župnim vikarom u Župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici i upućuje se bolničkom kapelanu za stjecanje pastoralnog iskustva u radu u bolnici.

Don Mišo Pecotić imenuje se župnim vikarom u Župi Svih svetih u Blatu na otoku Korčuli i pastoralnim suradnikom u župama Žrnovo, Račišće i Pupnat.

Uz dekrete mladomisnicima biskup Glasnović je napravio još neke personalne promjene:

Don David Pahor razrješuje se službe upravitelja Župe sv. Jurja na Osojniku, ali i dalje nastavlja vršiti službu upravitelja Župe sv. Vida u Trstenom.

Don Miroslav Karatović razrješuje se službe župnog vikara Župe sv. Mihajla – Lapad u Dubrovniku i imenuje se župnikom Župe sv. Jurja na Osojniku. Nastavlja vršiti službu bolničkog kapelana u Općoj bolnici Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.